Twitter-, Instagram-, Youtube- ja Flickr-viestit on mahdollista rajapintojen kautta tuoda samalle kartalle. Katsotaanpa miltä maailma näyttää tällä tavoin.

Sitä sanotaan, että aivan kuten kaukoputkella voi tutkia maailmankaikkeutta, ja mikroskoopilla solujen toimintaa, niin paikkatietojärjestelmän avulla voi luodata yhteiskuntaa. Sosiaalisen median viestien laittaminen kartalle avaa käsittämättömän mielenkiintoisen ikkunan maailmaan. Eikä vain Espooseen tai Ouluun vaan mihin tahansa mistä löytyy viestittelijöitä, jotka liittävät sijainnin viesteihinsä.

Tämän interaktiivisen kartan avulla voit zoomata mihin päin tahansa maapallolla, ja ihmetellä minkälaisista asioista asukkaat siellä twiittaavat. Pyörähdin itsekin parissa paikkaa tutkimassa tilannetta perjantai-iltapäivän ratoksi.

some3
Tältä näyttää Helsingin rautatieasema ilman someviestejä kartalla.
some2
..ja tällainen kuhina siellä käy!
some4
Pohjoisesta löytyi paljon Flickr-kuvia. Revontulia oli mukava katsella.
some5
Seuraavaksi pyörähdin Malediiveilla (Tietysti 🙂 ) tarkastamassa miltä tilanne vaikuttaa.
some6
Mount Everstin lähistöltä löytyi mielenkiintoinen kuvio, joka voisi olla vaikkapa jonkun retkikunnan reitti?

Sovelluksessa voi myös säätää someviestien hakuasetuksia. Klikkailemalla hammasrattaiden kuvia sovelluksen vasemmassa alalaidassa voit säätää hakutuloksiksi vaikka pelkästään auringonlaskuihin liittyviä viestejä.

Kiinnostavaa somemaailmanmatkailua ja mainiota viikonloppua!

t.Antti

 

Advertisement