Miksi?

Paikkatietojärjestelmä on kuin mikroskooppi tai kaukoputki – sen avulla voi tarkastella yhteiskuntaa,  löytää lainalaisuuksia ja hyödyntää niitä.

Paikkatieto-opas on intohimoblogini. Sen tarkoitus on muodostaa pikkuhiljaa kasvava ja kattava kokoelma kertomuksia, esimerkkejä, ohjeita, linkkejä ja tarinoita paikkatiedosta ja sen sovelluksista, jotta yhä useampi taho pystyisi nauttimaan maantieteen soveltamisen mahdollisuuksista.

”Kaikki organisaatiot ja ihmiset altistuvat maantieteellisille vaikutuksille. Niiden havaitseminen ja ymmärtäminen pienentää riskejä ja tuo tehoa. Paikkatietojärjestelmä on paras työkalu tähän ja on sinunkin ulottuvillasi.”

Kirjoitan blogia sekä paikkatiedon vasta-alkajille, että alan asiantuntijoille.  Aion kirjotitaa niin kolmikirjaimisista lyhenteistä, koodaamisesta ja paikkatietotyökalujen käytöstä, kuin paikkatietosovellusten liiketoimintahyödyistä, menestystarinoista, paikkatietomaailman avainhenkilöistä ja tuoreista uutisista.

Kuka?

Olen Antti Ahola (LinkedIn, Twitter) ja paikkatietojen hyödyntämisen tuoma voima yhteiskunnalle on ilosanomani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tapaaminen GIS:n keksijän Roger Tomlinsonin San Diegossa kesällä 2010 kanssa innosti minua syventymään todella siihen, miten paikkatietojärjestelmä voi radikaalisti muuttaa ajattelumallejamme ja sitä kautta toimintaamme.

Opiskeltuani Aalto-yliopistossa geoinformatiikkaa ja työskenneltyäni maailman johtavassa paikkatietoalan yrityksessä lähes vuosikymmenen päätin siirtyä seuraavalle paikalleni paikkatietomaailmassa. Tätä aikaisemmin kehitysasteeni ovat olleet GIS Expert, Project Manager, Account Manager ja viimeisenä Chief Marketing Officer.

ptmselfie
Huikea hetki pitämältäni tietoiskulta paikkatietomarkkinoilla. Aiheena oli paikkatietojen hyödyntämisen esimerkkejä.

ArcGIS?

Jokaisella käsityöläisellä on työkalut, jotka istuvat parhaiten käteen. Minä tunnen ArcGIS-tuoteperheen läpikotaisin ja saatatte lukiessa huomata, että lähestyn paikkatiedon hyödyntämistä tämän teknologian kautta. En tee sitä kaupallisista syistä, vaan siksi, että se on minulle helpoin ja nopein tapa. Jos suosit jotain toista työkalusarjaa, niin älä anna ArcGIS:in hämätä ja toivonkin, että kirjoitukset inspiroivat sinua.

Lue blogia

t.Antti