Hyvää vappua! Helsingin kaupunginsuunnitteluvirasto julkaisi jo vuonna 2015 (lähes) virallisen vappupaikannuskartan! Tässä tuore 3D-versio! Kyseessä on laivanupotustyylinen ruudukko, joka sijoittuu Ullanlinnanmäen ympäristöön. Voit paikantaa itsesi kartalle automaattisesti ja sitten kertoa muille, että sijaitset vaikkapa ruudussa P23. Näin sinut löydetään nopeasti ja tehokkaasti. 🙂 Tässä kännykässä toimiva 3D-versio!

Avaa kännykällä selaimessa toimiva kartta tästä: Vappuruudukko 3D

Muista myös käydä lahjoittamassa mielenterveystyön hyväksi teekkareiden organisoimaan Wappupotti keräykseen!: Wappupotti

vappuruudut
Vappuruudukko hyödyntää Helsingin kaupungin avointa 3D-mallia

Valmistusohje ja raaka-aineet

Karttaa varten käytettiin Helsingin kaupungin avointa 3D-kaupunkimallia, sekä kaupunginsuunnitteluviraston vappuruudukkoa. Molemmat löytyivät valmiina ArcGIS Onlinesta.

Avasin ensin ArcGIS.com:sta löytyvän 3D-työtilan, ja Add Layers-napin alta etsin vappu-hakusanalla ruudukon. Helsingin kaupunkimalli löytyi hakusanalla Helsinki 3D.

vappuruudut2.jpg
Karttatasoja haetaan ja lisätään Add Layers-nappia painamalla

Tämän jälkeen asemoin kartan sopivaan aloitusasemaan ja tallensin työtilan.

Lopuksi käytin Share-napin alta löytyvää Create Web App-toiminnallisuutta, ja valitsin tekemälleni 3D-kartalle mahdollisimman kevyen käyttöliittymän.

vappuruudut3.jpg
Create a Web App-napin alta löytyy työkalut karttasovelluksen tuottamiseen

Viimeisenä tarkistin, että kartta ja sen käyttämät karttatasot olivat julkisesti jaettuja, jotta kuka tahansa voisi käyttää karttaa.

Erinomaisen mahtavaa Vappua! 🙂

t.Antti

Advertisement