Paikkatietomarkkinat 2016 pidetään messukeskuksessa 8.-9.11. Tilaisuus on maksuton ja sinne voi ilmoittautua täältä: Ilmoittaudu

Tapahtuma kasvaa vuosi vuodelta ja ohjelmatarjonta tänä vuonna on huima! Neljä salia tykittää tietoiskuohjelmia kahden päivän ajan lähes taukoamatta, joten tehokas osallistuminen tapahtumaan vaatii hieman suunnittelua. Koostin tietoiskupuheenvuoroista erilaisille kävijäprofiileille sopivia kokonaisuuksia, joita voi käyttää oman Paikkatietomarkkinat-käynnin suunnittelussa.

Ohjelmakokonaisuudet sisältävät siis tietoiskuohjelman mukaisia puheenvuoroja, mutta myöskään pääsalin sisältöä ei kannata missata tiistaina. Joissain kohta esitellyissä kokonaisuuksissa on myös parikin puheenvuoroa päälletysten – näin meitä hemmotellaan runsaalla tarjonnalla. 🙂

Tässä kokonaisuudet:  Samaistuitko johonkin erityisesti?

Laitefriikki

Laitefriikin tavoitteena on käydä kuuntelemassa kaikki mahdollinen, joka liittyy maanmittaamiseen käytettävään rautaan. Ohjelma sisältää kaikenlaista lentävistä vekottimista käsiskannereihin ja robottitakymetreihin.

laitefriikki.png

Älykaupunkilainen

Älykaupunkilainen haluaa kuulla kaikki esitykset, joissa puhutaan kuntien paikkatiedosta. Kokonaisuus sisältää mm. esitykset joissa käsitellään paikkatietoa Helsingin, Vantaan, Tampereen ja Porin näkökulmasta. En pitäisi tavattomana, että kuulijan korvaan helisisi hypesana Smart City useampaankin kertaan.

kunnat.png

#avoindatadiggari

Avoindatadiggarille löytyy mainio kokoelma esityksiä. Näissä esityksissä tutustut erilaisiin avoimiin paikkatietoaineistoihin, sekä kuulet miten niitä on käytetty.

datajaaineistot.png

Koodari

Tänä vuonna sovelluskehittäjä löytää ohjelmasta hetivalmista kotiin vietävää rajapintojen ja avoimen lähdekoodin muodossa. Suosittelen myös palvelumuotoilupuheenvuoron tsekkaamista!

koodari.png

Ideoiden etsijä

Kautta paikkatietomarkkinoiden historian paikalle on saapunut ihmisiä vaihtamaan kuulumisia ja ennen kaikkea etsimään uusia ideoita. Ideoiden etsijää kiinnostaa erityisesti paikkatietojen soveltaminen ja usein hän on on myös ensikertalainen tapahtumassa ja jopa kokonaan paikkatietoalan ulkopuolelta tapahtumaan tullut. Kokonaisuus sisältää makupaloja sieltä täältä paikkatietoalaa, kuitenkin siten, että paikkatietojen soveltamisella on pääpaino.

ideat.png

Äärimmäisen mukavia paikkatietomarkkinoita! Älkää unohtako Tiistaina klo 17-19 tapahtuvaa legendaarista kaikille avointa LinkkiBuffettia!

Nähdään tapahtumassa!

t.Antti

 

Advertisement