Niputin muutaman julkisesti netistä saatavilla olevan loistavan tarinan tähän kirjoitukseen, jottei kenellekään jäisi epäselväksi, että maantiedettä soveltamalla yritysten on mahdollista repiä etumatkaa kilpailijoihinsa. Logistiikkafirmojen on helppo hyötyä paikkatiedoista esimerkiksi optimoimalla reittejä, ja B2C-bisneksessä kuluttajille suunnattuja paikkatietosovelluksia on paljon, mutta seuraavaksi tarjoilen esimerkkejä, jotka eivät vielä ole jokaisen otsikossa mainittujen alojen yritysten prosesseissa mukana, vaikka voisivat hyvin olla.

Pankki

Avaamalla ja sulkemalla konttoreita ja pankkiautomaatteja oikeisiin paikkoihin Bank of America on pienentänyt vuosittaisia kustannuksiaan $800 miljoonalla dollarilla, kun se on samalla onnistunut säilyttämään asiakkaansa. Vuonna 2008 pankilla oli 6151 konttoria, ja vuonna 2014 niitä oli enää alle 5000. Forbesin artikkeli aiheesta kertoo, että 11 vuotta sitten, kun konttoriverkostoa alettiin optimoimaan paikkatietojärjestelmää hyödyntäen 1900 konttoria on yhdistetty, 900 uutta on rakennettu, ja 1400 suljettu muiden toimien lisäksi. Artikkelissa kerrotaan, että pankki käyttää dataa asiakkaittensa tekemien transaktioiden sijainnista, ajankohdasta ja kanavasta. Data on käsitelty siten, ettei siitä pysty tunnistamaan yksittäistä asiakasta. Lisäksi dataa kunkin konttorin sijainnista, kapasiteetista,  kiireisimmistä ajankohdista, kustannuksista, ja myynnistä hyödynnetään analyysesissa.

Bank of America pienensi vuotuisia kustannuksia $800 miljoonalla dollarilla hyödyntämällä paikkatietoa

Forbesin artikkeli Bank of Americasta kokonaisuudessaan

Inspiroiva videohaastattelu Bank of American Jon Voorheesista

Vakuutus

Vakuutusmaailmassa Royal Sun Alliance on toiminut todellisena edelläkävijänä maailmalla! Sen toiminnasta voi ottaa oppia monellakin tapaa. Esri UK:lla on loistava Case Study aiheesta saatavilla.

Oleellista on, että RSA käytti aikaisemmin karttoja, joissa riskikertymät oli kuvattu postinumeroaluetarkkuudella ja siirtyi tästä eteenpäin paikantamaan vakuutetut todellisten sijaintien mukaan ja analysoimaan tätä tietoa! Tästä seurasi se, että yhtiö pystyy nyt  arvioimaan riskikertymiä ja omaa altistumistaan riskeille huomattavasti tarkemmalla tasolla. Case Studyssa mainitaan seuraavat riskit: tulva,  sortuminen, tulipalot ja rikokset. Graham Heale kertoo myös, että siinä missä ennen heillä kului riskiarvion tekemiseen seitsemän päivää, niin nyt automaation ansiosta vastaus tulee heti, sillä useimmissa tapauksissa manuaalisia työvaiheita ei tarvita.

Seitsemän päivän sijaan riskiarvio valmistuu automaattisesti

Suomessakin osataan! Esri Finlandin käyttäjäpäivillä 2016 LähiTapiolan Hannu Hirvonen piti loistavan puheenvuoron paikkatiedon mahdollisuuksista vakuuttamisessa. Hyödyntämiskohteista hän mainitsi vakuuttamisen, vahinkojen hoidon sekä markkinoinnin. Markkinoinnista hieno esimerkki on LähiTapiolan julkaisema kartta Jopo-varkauksista
Toiselta toimijalta Suomessa löytyy myös paikkatietoa konkreettisesti hyödyntävä sovellus. Kukapa ei olisi kokeillut Ifin Aja Hiljaa-äppiä.

Kiinteistöala

Kiinteistöalalta löytyy paljon upeita esimerkkejä, eikä se liene sattumaa koska: Sijainti, Sijainti, Sijainti.

Newsec piti samaisilla käyttäjäpäivillä esityksen, jossa he kertoivat kehittäneensä erittäin tehokkaan tavan arvioida asuntojen arvoja. Casessa Euroopan keskuspankki oli toimeksiantajana, ja Newsecin tehtävänä oli arvioida n. 1000 asuntoa. Aikaa automaattista valuaatiomallia käyttämällä suoritukseen kului vain kolme kuukautta!

1000 asunnon arvonmäärittämiseen kului vain 3 kuukautta

Toinen mahtava hankkeen johtamiseen liittyvä Case löytyy UK:sta ja menetelmä olisi varmasti auttanut Länsimetron rakentamistakin pysymään aikataulussa! Kaikessa yksinkertaisuudessaan Argent tarjosi King’s Crossin hankkeeseen liittyviä suunnitelma- ja etenemistietoja paikkatietopohjaisen tiedonjakoportaalin kautta verkon yli sen työntekijöille, konsulteille, ja urakoitsijoille. Näin kaikkien oli hyvin yksinkertaista muodostaa hankkeen tilannekuva. Kuvitelkaa, jos Länsimetron rakentamiseen liittyvillä osapuolilla olisi yksi digitaalinen ajantasainen kartta, josta kävisi ilmi miten hanke edistyy! Tarkempi kuvaus King’s Crossin ratkaisusta löytyy näistä kalvoista.

Vähittäiskauppa

Walgreens on toimija, jolla on n. 8300 kauppaa Yhdysvalloissa, ja niiden pyörittämisen tukena koko organisaation käytössä oleva sisäinen karttapalvelu WalMap. Tämän ansiosta Walgreens pystyy hallitsemaan myymäläverkostonsa myymälöiden sijoittumista dataan perustuen. Lisäksi datan avulla Walgreens ymmärtää paremmin eri alueiden osamarkkinoita ja tämän perusteella koostaa myymälöiden tuotemixit. Kaiken kukkuraksi analysoimalla ostodataa Walgreens pystyy koostamaan markkinointikikkana kartan flunssan esiintymisestä verkkoon kaikkien nähtäville nopeammin, kuin  Yhdystvaltojen terveysviranomainen. Katso karttaa tästä.

Walgreens pystyy ennakoimaan flunssan leviämisen dataa analysoimalla nopeammin, kuin Yhdysvaltojen terveysviranomainen

Lyhyt ja ytimekäs video Walgreensin paikkatietojen hyödyntämisestä

Jillian Elder, Director of Enterprise Location Intelligence kertoo tarkasti miten Walgreens soveltaa maantiedettä.

Toinen esimerkki maailmalta tuoksuu kahville, ja on nimeltään Starbucks! Starbucks kertoi esityksessään Esri Incin kansainvälisillä käyttäjäpäivillä Plenary-esityksessään (Video), että jokainen perustettava kahvila käy läpi rutiininomaisesti standardoidun paikkatietojärjestelmän läpi kuljetetun sijaintianalyysin. Analyysin tarkempaa sisältöä Starbucks ei luonnollisestikaan paljastanut. Starbucks hyödyntää karttoja myös markkinointiin, josta esimerkkinä alla oleva Story Map.

Starbucksin julkaisema Story Map kahvipapujen matkasta kuppiin.

Nämä esimerkit olivat vain pintaraapaisu paikkatietojen hyödyntämiseen liiketoiminnassa, mutta toivat toivottavasti konkretiaa ja inspiroivat kokeilemaan! Syvennyn jatkossa tarkemmin eri alojen menestystarinoihin.

t.Antti