Inspiroiduin Esrin esimerkistä Fight Child Poverty with Demographic Analysis ja päätin toteuttaa saman Suomesta. Esimerkissä analysoidaan demografiadataa, ja sen perusteella tunnistetaan potentiaalisesti apua tarvitsevia alueita. Monen lapsiperheen hätä on Suomessa todellinen. Jos haluat auttaa niin ainakin seuraavien linkkien kautta pääset eteenpäin:

Avoimen datan avulla selvitin mistä löytyy postinumeroalueita, joilla mediaanitulot ovat tavallista pienemmät, ja joilla 0-15 vuotiaita asuu tavallista enemmän. Ainakin tällaisille alueille kohdennettu apu voisi olla tervetullutta.

Käytin Tilastokeskuksen Paavo-aineistoa, josta löytyi tarvittavat tiedot. Alla muutama kuva analyysin lopputuloksesta eri kaupunkien osalta, sekä linkki koko Suomen kattavaan interaktiiviseen karttaan.

Linkki interaktiiviseen kartaan, josta voi siirtyä mihin tahansa Suomea, ja klikata tarkempia tietoja jokaisesta postinumeroalueesta.

T.Antti